Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Отворени са 11 процедури за кандидатстване по Оперативна програма „Добро управление“ до момента

03 юни 2016 16:01,
Излъчване: Област Сливен преди 7 години, брой четения: 647
Снимка 1

На 01.06.2016 г. областният управител Татяна Петкова, в качеството си на член на Комитета за наблюдение на Оперативна програма „Добро управление“ 2014-2020 г. /ОПДУ/, участва в третото заседание на комитета.

Освен членовете на комитета, участие взеха заместник министър-председателят по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев и Аурелио Сесилио - началник на отдел „България и Румъния“ в Главна дирекция „Трудова заетост, социални въпроси и приобщаване” на Европейската комисия. Той каза, че следващата стъпка, след като са налице всички инструменти, стратегически и финансови, e да бъдат разписани и максимално бързо да стартират самите проекти по ОПДУ, резултатите от които да дадат отражение в живота на българските граждани и на условията за развитие пред бизнеса и инвеститорите.

Ръководителят на Управляващия орган Ирена Първанова отчете пред членовете на комитета изпълнението на оперативните програми „Административен капацитет“ /ОПАК/, „Техническа помощ“ /ОПТП/ и „Добро управление“. По ОПАК и ОПТП през месец април са подадени финални междинни Доклади по сертификация, съответно на стойност над 34,8 млн. лв. за ОПАК и над 19,3 млн. лв. за ОПТП. През месец ноември предстои подаване на окончателни доклади по двете програми.

Първанова представи и напредъка по новата програма „Добро управление“: отворени са 11 процедури за кандидатстване на стойност над 295 млн. лв., което представлява 45% от целия бюджет на програмата. До края на май тази година са сключени 39 договора на обща стойност над 68 млн. лв. След като преди дни беше подадено първото проектно предложение по процедурата, подкрепяща реформата в съдебната система, ръководителят на ОПДУ изрази надежда за засилване темпа на работа от органите в тази сфера.

Членовете на Комитета за наблюдение на ОПДУ бяха обучени и по основните параметри на пътните карти за изпълнение на ключови за администрацията стратегически документи в сферата на реформата в съдебната система, електронното управление и развитието на държавната администрация.