Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът на Сливен откри новопостроена сграда на стадиона в Самуилово

03 юни 2016 16:12,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 679
...

Кметът на Сливен Стефан Радев откри днес новопостроената обслужваща сграда на стадиона в Самуилово. Събитието се организира по повод празника на селото, който традиционно се чества на 3 юни – Св.Св. Константин и Елена по стар стил.

„Знам, че това е едно дългоочаквано събитие и съм доволен, че се случва днес – на празника на селото. Тук жителите и най-вече младите хора на Самуилово ще отделят от своето време, за да спортуват, да се учат от по-добрите и да се грижат за своето физическо и психическо здраве. Футболистите и детската школа на ФК „Самуил“ ще имат още по-добри условия за тренировки и състезания. На жителите и гостите на селото пожелавам да се наслаждават на спортните прояви, които ще се провеждат на обновения стадион”, посочи кметът Радев.

Празника уважиха кметът на община Сливен Стефан Радев и неговият управленски екип, общински съветници, много гости от града и околните села.

На обновения стадион се проведе футболен турнир за деца младежи и ветерани.

Местният футболен клуб „Самуил” през този сезон е на първо място в „А” окръжна група. Купата на шампиона връчи заместник-кметът на община Сливен Румен Иванов на специална церемония по награждаване и по повод 10 години от създаването на клуба.

„Откриването на сградата съвпадна с 10-годишнината на футболен клуб „Самуил”. Това е един заслужен дар за тяхното първо място в „А” окръжна група и 30 години от изграждането на стадиона. Ние, жителите на село Самуилово приемаме с огромна радост тази придобивка, защото ще приобщим младите хора към спорта, където ще бъдат възпитавани в спортна култура”, каза Пламена Костадинова, кмет на Самуилово.

Тази сутрин в църквата ,,Св. Св. Константин и Елена’’ отец Красимир извърши служба за здраве и благополучие на жителите на селото. В програмата на събора бяха включени изяви на децата от детската градина и на ученици от ОУ ,,Христо Ботев’’. Тази вечер от 19 часа за жителите и гостите на Самуилово е предвиден празничен концерт на лятната естрада в парка.

03.06.2016г.

 

Снимки

............