Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Стартира проект „Нов шанс за работа” на ЦСМП – Сливен

07 юни 2016 11:05,
Излъчване: Област Сливен преди 7 години, брой четения: 630
Снимка 1

Пресконференция и информационен ден, с които се обявява началото на информационна кампания по проект „Нов шанс за работа”, изпълняван от ЦСМП – Сливен, ще се проведат на 22.06.2016 г. Пресконференцията ще бъде от 9,00 до 10,00 часа в конферентната зала на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ АД, (гр. Сливен, ул. „Христо Ботев“ 1), а информационният ден - от 10,00 до 13,00 часа в същата зала.

ЦСМП - Сливен в партньорство с ЦСМП - Ямбол и неправителствената организация „Международен алианц за развитие“ започна изпълнението на проект „Нов шанс за работа”, финансиран по процедура „Активни“ на ОП РЧР 2014- 2020. Проектът има за цел идентифициране на неактивни младежи между 15 и 29 г., живеещи в областите Сливен и Ямбол, насочване на младежите към регистрация в Бюрото по труда или към връщане в образователната система. 32 младежи от областта ще получат възможност да се включат в безплатно обучение за придобиване на професионална квалификация по професията „парамедик“ (трета квалификационна степен), като те ще получават стипендия за времето на обучението. 30 от успешно завършилите ще бъдат наети на длъжност "парамедик" в ЦСМП - Сливен и ЦСМП - Ямбол, а 2 - в спешното отделение на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ АД.

В периода юни-август 2016 г. се организира информационна кампания, в рамките на която ще се проведат информационни дни в Сливен, Ямбол и в други населени места от областта. Обучението на парамедици по проекта ще започне през септември 2016 г. и е с продължителност 960 учебни часа.