Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Учители от Испания и Турция се срещнаха с кмета на Сливен

07 юни 2016 12:19,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 648
...

Регионалният инспекторат по образованието в Сливен е партньор по двугодишен международен проект „Ранното отпадане от училище: изследвания и стратегии за предотвратяването му в училищата в Испания, България и Турция”. Първата среща на партньорите по проекта се провежда в Сливен от 6 до 10 юни 2016 година. По време на дискусията ще се обсъдят резултатите и причините за ранното отпадане на ученици от училище.

Кметът на общината Стефан Радев прие днес участниците от Испания и Турция. На срещата присъства д-р Бисерка Михалева, началник на РИО-Сливен.

Стефан Радев пожела ползотворни дискусии, както и взаимен обмен на добри практики от различните страни. Той изтъкна, че нашият град е богат на история и традиции, от тук е тръгнала текстилната индустрия в България и гостите има какво да видят по време на престоя си в Сливен.

Основна цел на проекта „Ранното отпадане от училище: изследвания и стратегии за предотвратяването му в училищата в Испания, България и Турция“ е да се идентифицира и изследва проблема за отпадането на учениците от системата на образованието в областите Сливен, Астурия /Испания/ и Одрин /Турция/, с цел достигане на европейски измерение в образователните системи.

През първия етап на проекта е проведена анкета с училищата от трите региона. За област Сливен училищата са 67 .

Снимки

......