Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Самуилово е домакин на фолклорния празник „На събор край Тунджа”

07 юни 2016 15:13,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 755

Сливенското село Самуилово на 11 юни е домакин на регионалния фолклорен празник „На събор край Тунджа”, който се организира през година с промяна на домакинството, но винаги в селища по поречието на река Тунджа.

Началото на събора е в 10 часа. Организатори са община Сливен, читалище „Светлина 1928” и кметството в селото.

Заявки за участие са подали 40 самодейни и читалищни фолклорни формации от общините Тунджа, Тополовград, Нова Загора и Сливен. Освен многобройните надигравания и надпявания гостите на събора ще имат възможност да видят автентично възпроизвеждане на обичаи и обреди като Буенек, Седянка, Пеперуда, Деленца, Жътва и други. Всички участници ще получат диплом за изявата си, а за най-добре представилите се ще има парични награди.

Журито, което ще оценява колективите е в състав - председател д-р Владимир Демирев; членове Станка Иванова и Огнян Чобанов.

Организаторите канят всички любители и ценители на българския фолклор в село Самуилово на 11 юни / събота/ от 10 часа. „Елате на събор край Тунджа, за да споделим заедно емоцията, с която ни зареждат традициите”, призовават експертите от отдел Култура в община Сливен.