» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Местната комисия за борба с трафика на хора проведе четири информационни срещи в женския затвор в Сливен

10 June 2016 09:31,
Emission of: Municipality Sliven 7 years ago, number of readings: 729
...

В рамките на кампания за превенция на трафика на хора с цел сексуална експлоатация, Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ) в Сливен проведе четири информационни срещи с жени лишени от свобода в женския затвор в Сливен.

 

Жените бяха запознати с явлението „трафик на хора”, методите на въвличане в сексуална експлоатация, рисковите ситуации и начините за предпазване от съвременната форма на робство от прожектирани тематични филми и съпътстващи дискусии.

 

Акцент в инициативата, съвместно със затвора, беше представянето на денонощната безплатна за страната и Европейския съюз, напълно анонимна, Национална телефонна линия срещу трафика на хора – 080020100.

 

Всички жени получиха специализирана брошура с телефонната линия, предоставена на МКБТХ от фондация Кампания А21.

 

Националната телефонна линия срещу трафика на хора – 080020100 приема обаждания денонощно, седем дни в седмицата, 365 дни в годината. Всички обаждания са безплатни от територията на България и Европейския съюз. Операторите на линията са професионалисти, специално обучени и работещи по международни процедури, които гарантират възможно най-бърза и адекватна реакция при всяка ситуация. Националната линия работи в близко партньорство с всички национални и европейски институции, за да се осигури максимално бързо задвижване на всеки получен сигнал.