Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Специализирана трудова борса за набиране на кадри необходими за изграждане на Автомагистрала „Тракия” – ЛОТ 2 се проведе днес

07 април 2010 16:39,
Излъчване: Област Сливен преди 14 години, брой четения: 1177
снимка

На 7.04.2010 г. /сряда/ от 9.00 часа се проведе специализирана трудова борса за набиране на кадри в пътното строителство необходими за изграждане на Автомагистрала „Тракия” – ЛОТ 2.

На нея присъстваха целия политически кабинет на областна администрация.

Трудовата борса е организирана по идея на областния управител г-н Марин Кавръков съвместно с Директора на дирекция „Регионална служба по заетостта” Бургас, Дирекция „Бюро по труда” Сливен, Военен клуб – Сливен и представителите на фирма „Трейс груп Холдинг”.

Изграждането на автомагистрала Тракия е приоритет на правителството, а като се има впредвид, че лотът е предимно на територията на Сливенска област това става и наш основен приоритет. Това е най – големият инфраструктурен проект на територията на нашата област и ние максимално трябва да се възползваме от тази възможност. В условията на криза това е шанс за нашият трудов пазар. Организирането на тази трудова борса е част от работата, която сме свършили досега.” заяви областния т управител г-н Марин Кавръков.

Съгласно предварителни разчети изграждането на магистралата ще започне от няколко участъка. Наемането на работна ръка ще стане поетапно при всички случаи ще се води към разширяването на обхватните способи за работна ръка в изграждането на самото трасе.

Единството условие, което постави инж.Димитър Митев, като представител на фирма „Трейс груп Холдинг”е наемането на работна ръка да се извършва единствено и само чрез представителите на Бюрото по труда в Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел.

Бюрата по труда имат готовност за приемане на заявления за започване на работа и всеки ден желаещите могат да подават такива. От БТ заявиха, че не е задължително кандидатите да са регистрирани при тях като безработни.

Днес двете основни фирми върху, които пада отговорността по изграждането на магистралата успяха да консултират и приемат заявленията на близо 400 човека. Според инж.Димитър Митев още днес 35-40 човека ще могат да сключат договори за работа.

Снимки

снимкаснимкаснимкаснимка