Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител присъства на Юбилейна изложба посветена на 110 години от рождението на сливенския художник Русчо Симеонов

07 април 2010 12:47,
Излъчване: Област Сливен преди 14 години, брой четения: 1208
снимка

На 7 април от 17.00 часа в галерия „Димитър Добрович”, зала „Сирак Скитник” беше открита Юбилейна изложба посветена на 110 години от рождението на сливенския художник Русчо Симеонов.

На изложбата присъства областният управител г-н Марин Кавръков.

Изложбата бе открита от директора на ХГ”Д.Добрович” г-жа Даниела Ненчева, която благодари на институциите, частните колекционери и др., които са предоставели притежаваните от тях творби на художника, за да бъде оформена експозиция от около 60 платна. /Дора Русчева – дъщеря, Камен Васевски, сем.на д-р ЕмилЖечков, Лидия Гяурова, ПМГ, ОББ, Райфайзен банк, Даниела Мъндева, Павел Павлов, Димитър Димитров, Николай Султанов, Атанас Белов.

Творчеството на художникът бе представено от изкуствоведката г-жа Пенка Седларска директор на Бургаската Художествена галерия.

По време на изложбата беше прожектиран филм за художника “Когато запеят тоновете”, създаден по повод 100 годишнината от рождението му.

Г-жа Албена Костова внучка на художника поднесе специални поздрави на присъстващите и благодари на организаторите и учрежденията помогнали тази изложба да бъде факт. “Колосална беше любовта му към Сливен, Сините камъни, за него те бяха магия, начин на живот, сила и вдъхновение. Влюбен дълбоко в тях той ги рисуваше до края на живота си”.

Снимки

снимка