» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Работна среща за обсъждане на Общ устройствен план на община Сливен се проведе днес

22 June 2016 14:28,
Emission of: District Sliven 7 years ago, number of readings: 638
Снимка 1

На 22.06.2016 г. експерти от Областна администрация Сливен участваха в работна среща с екипа, който разработва общ устройствен план /ОУП/ на община Сливен. Целта на срещата бе проучване интересите и очакванията на заинтересованите страни в процеса на изработване на плана. Срещата беше открита от кмета на община Сливен Стефан Радев, а екипът на избрания изпълнител представи накратко проекта.

По време на срещата стана ясно, че площта на територията за разработване в ОУП е 1366,6 кв.км., а времевият хоризонт на плана е 2035 г. Главната цел на ОУП на общината е създаване на оптимална пространствена и функционална структура на развитие, както и изграждане и комплексно устройство на общината в единство на урбанизираните структури със съществуващите природна и антропогенна среда и специфични социално-икономически условия.

ОУП ще бъде стратегически управленски инструмент за прилагане на политиките на общината и основа за нейното дългосрочно устойчиво пространствено развитие. Той ще определи визия, цели и стратегия на развитието, както и предназначение и начин на устройство на отделните структурни части на територията, която обхваща, за следващите не по-малко от двадесет години.

Освен че ще бъде съобразен с принципите и политиките в областта на пространственото развитие на Европейския съюз и Република България, документът ще отразява и регионалните фактори като дадености и цели на развитието. ОУП ще има адекватна взаимовръзка и приемственост с целите и приоритетите, заложени в новата Областна стратегия за развитие, новия общински план за развитие и ИПГВР на Сливен за периода 2014-2020г.

След представянето на проекта от страна на екипа-изпълнител, участниците в срещата имаха възможност да изразят своето мнение или очакване по отношение на бъдещото развитие на общината.

Photos

Снимка 2