Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Сливен работи за подобряването на живота на хора в неравностойно положение

23 юни 2016 15:56,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 689
Представяне на социалните дейности на община Сливен

Община Сливен продължава изпълнението на дейностите по договор BG05M9OP001-2.002-0206-C001 „Подкрепа и разширяване на дейността за почасово предоставяне на услуги за социално включване в общността или в домашна среда на Звено за социални услуги „Домашен помощник” към Домашен Социален патронаж, град Сливен”. Проектът се финансира от оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Общата цел на проекта е да се подобри качеството на живот и достъпа до услуги за социално включване на хора с увреждания и хора над 65 години с ограничения или в невъзможност за самообслужване в община Сливен, в отговор на комплексните им потребности, включително и здравни, с цел преодоляване на последиците от социалното изключване и бедността.

Специфични цели:

-Да се подкрепи и разшири дейността на съществуващото Звено за социални услуги в домашна среда към Домашен социален патронаж – Сливен.

-Да се предоставят възможности за връщането на реалния пазар на труда на лицата, които полагат грижи за близките си с увреждания и хора над 65 г.

-Да се предоставят интегрирани услуги за хората с увреждания и хора над 65 години, като се съчетават комплексни действия в посока осигуряване на дългосрочна грижа, като се дава възможност на всеки потребител, съобразно нуждите си, да може да ползва различни услуги, според необходимостта и вида помощ.

Обхванатият брой потребители на услугата е 160 лица, живеещи на територията на гр.Сливен и населените места – гр.Кермен, с.Трапоклово, с.Драгоданово, с.Жельо Войвода, с.Крушаре, с.Ковачите, с.Селиминово, с.Ичера, с.Злати войвода, с.Самуилово, с.Камен, с.Глушник, с.Гавраилово. На потребителите се предоставят интегрирани почасови услуги, в зависимост от техните нужди, на база изготвена индивидуална социална оценка на потребностите.

Предвидените дейности, които ще се извършат по проекта са:

Организация и управление на проекта

Разработване на правила за дейността на Звеното

Осигуряване на достъп до интегрирани услуги за почасово предоставяне на услуги за социално включване в общността или в домашна среда чрез подкрепа и разширяване на Звено „Домашен помощник“ към Домашен социален патронаж гр. Сливен“

Обучение на персонала за предоставяне на услугите

Предоставяне на психологическа подкрепа, консултиране и супервизия на персонала, предоставящ социални услуги

Мотивационна и психологическа подкрепа за потребителите на услугите, според тяхната индивидуална потребност

Информиране и публичност

Продължителността на изпълнение на проекта е 22 месеца, като услугата стартира на 01.05.2016г. и ще се предоставя до 31.10.2017г.