Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Една година от създаването си отбеляза Центърът за психологическа подкрепа за деца и семейства в Сливен

23 юни 2016 16:22,
Излъчване: Област Сливен преди 7 години, брой четения: 742
Снимка 1

На 23.06.2016 г. Центърът за психологическа подкрепа за деца и семейства /ЦППДС/ в Сливен отбеляза една година от своето създаване. По този повод в зала „Май“ се проведе кръгла маса и беше открита изложба на тема „Да запазим уникалността и достойнството на различието“.

Участници в кръглата маса бяха областният управител Татяна Петкова, заместник областният управител Камен Костов, заместник-кметът по хуманитарните дейности на община Сливен Пепа Чиликова, директорът на РДСП Тотка Костова, председателят на УС на Сдружение „Дете и пространство” д-р Любомир Жупунов, д-р Весела Банова – терапевтичен директор на сдружението, Елена Атанасова от УНИЦЕФ, социални работници.

При откриването на кръглата маса областният управител каза, че Центърът за психологическа подкрепа за деца и семейства е иновативна здравно-социална услуга, създадена като част от дейностите по проект „Подкрепа за деца в конфликт със закона, деца в риск и техните семейства“ на УНИЦЕФ - България. Тя благодари на екипа на УНИЦЕФ за подкрепата, която оказват в област Сливен.

Към работещите в центъра Петкова се обърна с думите: „Поздравявам екипа на Центъра за психологическа подкрепа за деца и семейства, който от една година помага на деца с прояви на психично страдание, деца в риск и техните семейства. Тяхната професионална работа допринася за осигуряване на по-добра грижа за децата и младите хора в област Сливен, които срещат трудности, и намалява рисковете, водещи до социалното им изключване и изолация.“

По повод откриването на изложбата „Да запазим уникалността и достойнството на различието“ областният управител поздрави авторите на фотографиите и екипа на Сдружение „Дете и пространство“ за професионализма, с който показват уникалността и красотата на различието. Изложбата включва 12 табла с фотоколажи, представящи уникалността на житейския път на деца и младежи, които живеят в ЦНСТ за деца с увреждания, управлявано от сдружение „Дете и пространство“.

Марияна Бакалска – управител на ЦППДС-Сливен, представи постигнатото за година. Община Сливен е възложила управлението на центъра на сдружение „Дете и пространство“. В него работят четирима психолози, двама социални работници, един специален педагог, като се предоставя възможност за консултации с детски психиатър. От създаването му центърът има общо 71 потребители и са подкрепени 19 семейства.

В края на срещата участниците дискутираха перспективите за бъдещото развитие на дейността и услугите, предлагани на територията на Сливен.

Снимки

Снимка 2Снимка 3Снимка 4