» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Една година от създаването си отбеляза Центърът за психологическа подкрепа за деца и семейства в Сливен

23 June 2016 16:22,
Emission of: District Sliven 7 years ago, number of readings: 747
Снимка 1

На 23.06.2016 г. Центърът за психологическа подкрепа за деца и семейства /ЦППДС/ в Сливен отбеляза една година от своето създаване. По този повод в зала „Май“ се проведе кръгла маса и беше открита изложба на тема „Да запазим уникалността и достойнството на различието“.

Участници в кръглата маса бяха областният управител Татяна Петкова, заместник областният управител Камен Костов, заместник-кметът по хуманитарните дейности на община Сливен Пепа Чиликова, директорът на РДСП Тотка Костова, председателят на УС на Сдружение „Дете и пространство” д-р Любомир Жупунов, д-р Весела Банова – терапевтичен директор на сдружението, Елена Атанасова от УНИЦЕФ, социални работници.

При откриването на кръглата маса областният управител каза, че Центърът за психологическа подкрепа за деца и семейства е иновативна здравно-социална услуга, създадена като част от дейностите по проект „Подкрепа за деца в конфликт със закона, деца в риск и техните семейства“ на УНИЦЕФ - България. Тя благодари на екипа на УНИЦЕФ за подкрепата, която оказват в област Сливен.

Към работещите в центъра Петкова се обърна с думите: „Поздравявам екипа на Центъра за психологическа подкрепа за деца и семейства, който от една година помага на деца с прояви на психично страдание, деца в риск и техните семейства. Тяхната професионална работа допринася за осигуряване на по-добра грижа за децата и младите хора в област Сливен, които срещат трудности, и намалява рисковете, водещи до социалното им изключване и изолация.“

По повод откриването на изложбата „Да запазим уникалността и достойнството на различието“ областният управител поздрави авторите на фотографиите и екипа на Сдружение „Дете и пространство“ за професионализма, с който показват уникалността и красотата на различието. Изложбата включва 12 табла с фотоколажи, представящи уникалността на житейския път на деца и младежи, които живеят в ЦНСТ за деца с увреждания, управлявано от сдружение „Дете и пространство“.

Марияна Бакалска – управител на ЦППДС-Сливен, представи постигнатото за година. Община Сливен е възложила управлението на центъра на сдружение „Дете и пространство“. В него работят четирима психолози, двама социални работници, един специален педагог, като се предоставя възможност за консултации с детски психиатър. От създаването му центърът има общо 71 потребители и са подкрепени 19 семейства.

В края на срещата участниците дискутираха перспективите за бъдещото развитие на дейността и услугите, предлагани на територията на Сливен.

Photos

Снимка 2Снимка 3Снимка 4