Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Сливен и полицията обсъдиха съвместните си действия по прилагането на Наредбата за опазване на обществения ред

28 юни 2016 10:03,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 560
Община Сливен и полицията обсъдиха съвместните си действия по прилагането на Наредбата за опазване на обществения ред

Съвместните действия на полицията и Общината относно прилагане на Наредбата за опазване на обществения ред бяха обсъдени на среща между кмета Стефан Радев, зам.-кмета Румен Иванов, управителя на фирма "Общинска охрана и СОТ" Петко Чолаков и представители на РПУ - Сливен. Основен акцент в нея беше забраната за движение на превозни средства с животинска тяга на територията на града. Участниците в срещата се обединиха около идеята да се изземва част от предмета на нарушението - приспособлението кошум. То ще се връща, след като собственикът заплати глобата по съставения акт.

По време на срещата стана ясно, че е създадена строга организация по изпълнения на действията на компетентните органи, които ще бъдат безкомпромисни към нарушителите.

Забраната за движение на превозни средства с животинска тяга на територията на Сливен е регламентирана с новата Наредба за опазването на обществения ред, приета на заседание на Общински съвет през месец май. За нарушителите са предвидени глоби в размер от 50 лв. до 1000 лв. или имуществена санкция в размер от 100 лв. до 10 000 лв., а при повторно нарушение на физическите лица - от 100 лв. до 5000 лв. и имуществена санкция от 300 лв. до 50 000 лв.