Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Общинският съвет откри процедура за финансово оздравяване на община Сливен

30 юни 2016 14:56, Общински съвет - Сливен
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди 7 години, брой четения: 633
ОбС

На днешното си редовно заседание Общинският съвет в Сливен откри процедура за финансово оздравяване на община Сливен и възложи на кмета Стефан Радев да изготви оздравителната програма в едномесечен срок.

 

Сесията днес даде съгласие община Сливен да кандидатства с проект по ОП „Околна среда 2014 - 2020 г" за изграждане на компостираща инсталация за преработка на разделно събрани отпадъци. Съветниците подкрепиха и намерението на общината да кандидатства с проект за интегриран градски транспорт по ОП „Региони в растеж".

 

Сесията днес разгледа 60 точки, внесени от кмета Стефан Радев, председателят на общинския съвет Димитър Митев и общински съветници. Три от тях не бяха гласувани. В заседанието взеха участие кметът на Сливен и управленският му екип. В залата присъстваха кметовете на населените места в общината и граждани.

 

Направени бяха промени в наредба за изменение на определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги и предоставяне на права на територията на община Сливен. Отмени се въведена цена за услуга, която е приета през 2011 година, за предварително съгласуване на документи, свързани с промяна на предназначението на земи от общинския поземлен фонд.

 

Сесията утвърди избора на управител на „Общинска охрана и СОТ" ЕООД - Петко Чолаков, директорите на ОП „Земеделие, гори и водни ресурси" - Даниела Йорданова и ОП „Общински пазари" - Жанета Стойчева, след проведени конкурси. Не прие д-р Атанас Грунов да изпълнява временно длъжността управител на ДКЦ 1, тъй като в момента е ръководител на друга общинска структура. Досегашният управител на центъра д-р Александров напуска по свое желание.

 

Гласуваха се предварителните договори за прехвърляне на собственост между общината и фирмите „Три инвест" ООД и „Строй груп Илиеви" ЕООД, както и предварителен договор за прехвърляне право на собственост с Панаю Атанасова. Кметът на Сливен Стефан Радев изтъкна, че общината не трябва да пречи на гражданите, с които има съсобственост и желаят да я прекратят, като същевременно защитава собствения си интерес.

 

Прието бе преместването на стоянка на таксиметрови шофьори в квартал „Българка", по препоръка на РУ на МВР в Сливен и общинската комисия по безопасност на движението.

 

Бяха определени членовете на комисиите за провеждане на търгове за отдаване под наем на земеделски земи от ОбПФ и на комисии за провеждане на търгове за ползване на дървесина и недървесни горски продукти. В комисията влизат общинските съветници Христо Котов /ГЕРБ/, Кирчо Димитров /Реформаторски блок/, Стефан Пасков /"Народен съюз"/ и Радослав Кутийски /БСП/. За резервни членове сесията избра Керанка Стамова /ГЕРБ/ и Димитър Павлов /ГЕРБ/.

 

Протоколите от заседанията на Общинския съвет ще бъдат поместени на електронната страница http://www.obs.sliven.bg/. и гражданите ще могат да се информират, както за взетите вече решения, така и за вота на всеки един от съветниците.