Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител Татяна Петкова участва в кръгла маса за интегрирането на жп транспорта в областните и градски схеми

06 юли 2016 10:17,
Излъчване: Област Сливен преди 7 години, брой четения: 595
Снимка 1

На 05.07.2016 т. областният управител Татяна Петкова и главен експерт Мартина Златева участваха в кръгла маса на тема „Адекватно интегриране на железопътния транспорт в областните и градски транспортни схеми“. Събитието беше организирано от „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД, под егидата на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС).

Участваха областни управители, кметове и представители на Национално сдружение на общините в Република България (НСОРБ), експерти от МТИТС и Национална компания „Железопътна инфраструктура“. Целта на събитието бе постигане на диалог и оптимални резултати за всички заинтересовани страни по отношение разработването на адекватни и ориентирани към потребностите на гражданите регионални и градски транспортни схеми.

Сред темите на срещата бяха подготовката на Годишния график за движение на влаковете през 2017 г., планирането на интегрирани транспортни схеми и превозни документи, новите идеи на железопътния превозвач по отношение на тактови графици по определени направления и др. Важни проекти, които бяха набелязани, са интеграцията в разписания и тарифите между железопътния превозвач и другите участници, обслужващи областните и градски транспортни схеми, организацията на довеждащ транспорт от отдалечените населени места до спирки и гари, разработването и внедряването на иновативни технологии, които да способстват за въвеждане на обща тарифна политика в отделни участъци.

Въпреки че броят на пътниците намалява с 8 до 10% всяка година, поскъпване на цените за ползване на услугите на български железници няма да има. Това каза Димитър Костадинов - управител на „БДЖ-Пътнически превози“. По думите му в плановете за следващата година няма да се закриват гари и няма да отпаднат линии. В дружеството планират превозите на пътниците да се извършват с 20 международни, 80 бързи и 147 обикновени пътнически влака плюс 345 крайградски пътнически влакове.

Проблемите бяха поставени и дискутирани и се постигна съгласие за по-ефективна комуникация между „БДЖ-Пътнически превози“ и областните и общински администрации за предлагане на по-добра обществена услуга.