» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Три години от създаването на Дневен център за възрастни хора с психични увреждания

07 July 2016 13:29,
Emission of: Municipality Sliven 8 years ago, number of readings: 761
...

Кметът на Сливен Стефан Радев изпрати поздравителен адрес до Камелия Грозева, председател на фондация „Милосърдие” и ръководител на „Дневен център за възрастни хора с психични увреждания“ /ДЦВХПУ/ в Сливен по повод три години от създаването на центъра.

Социалната услуга ДЦВХПУ е предоставена в управление на фондация „Милосърдие” от община Сливен, след проведен конкурс съвместно със СОНИК СТАРТ. Страните са партньори в дейностите по предоставяне на качествена социална услуга, която ежедневно ползват 15 потребители, възрастни хора с психични увреждания. За тях се грижат медицинско лице, психолог, логопед трудотерапевт и социален работник.

„Убеден съм, че екипната работа и усилията на фондация «Милосърдие», които доставят социалната услуга, са предпоставка за подобряване на качеството на живот на хората с психични увреждания в нашия град. Пожелавам Ви да работите все така ентусиазирано и с увереност, че мисията Ви носи радост и удовлетворение на една група хора, които са в неравностойно социално положение. Нека с професионализъм и отговорност печелите доверие и да постигнете поставените цели! Бъдете смели и уверени във всяко Ваше начинание!”, се казва в поздравлението на кмета.

По повод рождения ден днес в ДЦВХПУ се състоя Ден на отворените врати. Гости на събитието бяха заместник-кметът по хуманитарните дейности в община Сливен Пепа Чиликова, председателят на общинския съвет Димитър Митев, лекоатлетите Михаил Желев и Стефан Станев, родители, приятели на потребителите на социалната услуга. Питомците поздравиха гостите с песента „Хубава си, моя горо” и показаха фотоизложба със снимки от тяхната дейност.

Основните дейности в центъра са свързани с предоставяне на социална подкрепа, храна, задоволяване на ежедневни здравни, психологически, образователни, рехабилитационни и терапевтични потребности, също така и потребности от дейностите за свободното време и личните контакти, посочи ръководителката на центъра Камелия Грозева.

 

Photos

.........