Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Церемония по връчване на призовете на „Фондация за прозрачни регламенти“ за 2015 г.

08 юли 2016 15:08,
Излъчване: Област Сливен преди 7 години, брой четения: 631
Снимка 1

На 07.07.2016 г. на тържествена церемония за осма поредна година бяха връчени Годишните призове на „Фондация за прозрачни регламенти“ за прозрачност и партньорство в дейността на областните и общинските администрации в България.

За да получи грамотата за Областна администрация Сливен лично в хотел „Рамада“ в София беше областният управител Татяна Петкова.

Петя Донова - управител на „Фондация за прозрачни регламенти” откри церемонията с думите „Гордеем се, че бяхме сред първите в Европа, които „прегърнаха” Стратегията за иновации и добро управление на Съвета на Европа и се заеха да я популяризират и насърчават нейното прилагане.” Тази година организаторите отчетоха рекорден брой участвали в надпреварата областни администрации – 17.

Тотю Младенов - съветник в политическия кабинет на министър-председателя и официален гост на церемонията връчи наградите на победителя в категория „Най-добра практика за партньорство между областна администрация и структурите на гражданското общество” – Областна администрация Смолян.

В тази категория Областна администрация Сливен участва с добрата практика „Областен координационен механизъм по деинституционализация /ОКМД/ – партньори за подкрепа на деца в риск и техните семейства“.

Фондацията организира националния конкурс за прозрачност и партньорство в дейността на областните и общинските администрации за осма поредна година. Наградите са в четири категории: „Най-прозрачна областна администрация”, „Най-прозрачна общинска администрация”, „Най-добра практика за партньорство между областна администрация и структурите на гражданското общество за реализиране на прозрачност в действията на администрацията” и „Най-добра практика за партньорство между общинската администрация и структурите на гражданското общество за реализиране на прозрачност в действията на администрацията”.

Снимки

Снимка 2