» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Церемония по връчване на призовете на „Фондация за прозрачни регламенти“ за 2015 г.

08 July 2016 15:08,
Emission of: District Sliven 8 years ago, number of readings: 708
Снимка 1

На 07.07.2016 г. на тържествена церемония за осма поредна година бяха връчени Годишните призове на „Фондация за прозрачни регламенти“ за прозрачност и партньорство в дейността на областните и общинските администрации в България.

За да получи грамотата за Областна администрация Сливен лично в хотел „Рамада“ в София беше областният управител Татяна Петкова.

Петя Донова - управител на „Фондация за прозрачни регламенти” откри церемонията с думите „Гордеем се, че бяхме сред първите в Европа, които „прегърнаха” Стратегията за иновации и добро управление на Съвета на Европа и се заеха да я популяризират и насърчават нейното прилагане.” Тази година организаторите отчетоха рекорден брой участвали в надпреварата областни администрации – 17.

Тотю Младенов - съветник в политическия кабинет на министър-председателя и официален гост на церемонията връчи наградите на победителя в категория „Най-добра практика за партньорство между областна администрация и структурите на гражданското общество” – Областна администрация Смолян.

В тази категория Областна администрация Сливен участва с добрата практика „Областен координационен механизъм по деинституционализация /ОКМД/ – партньори за подкрепа на деца в риск и техните семейства“.

Фондацията организира националния конкурс за прозрачност и партньорство в дейността на областните и общинските администрации за осма поредна година. Наградите са в четири категории: „Най-прозрачна областна администрация”, „Най-прозрачна общинска администрация”, „Най-добра практика за партньорство между областна администрация и структурите на гражданското общество за реализиране на прозрачност в действията на администрацията” и „Най-добра практика за партньорство между общинската администрация и структурите на гражданското общество за реализиране на прозрачност в действията на администрацията”.

Photos

Снимка 2