Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът Николай Панайотов : В село Камен свършихме много работа, поддържа се чисто и подредено

13 юли 2016 11:52, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 689
---

Три километра улици в село Камен, които са били в най-тежко състояние, са ремонтирани за три дни – от 4 до 7 юли, съобщи кметът на селото Николай Панайотов. Участъците са изравнени с грейдер, насипани с чакъл и валирани. Освен това е извършено освежаване на двете площадки за отдих, изградени по проекти на кметството по ПУДООС. Гробищният парк е окосен, напръскано е срещу избуяване на бурените. С помощта на земеделците в селото край пътищата са премахнати наноси с височина около метър, образувани отпреди 30-тина години.

Къмпингът край Тунджа също е приведен в приветлив вид. На територията му е извършена дезакаризация.

“Още от пролетта се работи усилено. Коси се редовно от служителите по временната заетост. Много съм доволен от тях, защото вършат работата си сериозно и с отговорност. Селото се поддържа чисто и подредено. Свършихме много работа и хората са доволни“, каза Николай Панайотов.

Той благодари на кмета на общината и на общинските съветници, които, въпреки трудностите, оказват подкрепа на село Камен според възможностите си.

Николай Панайотов информира, че от Дирекция „Вероизповедания“ към Министерския съвет са отпуснати 5 000 лева за извършване на ремонтни дейности за църквата „Свети Георги“ в селото. Най-наложително е подновяване на вътрешната мазилка на сградата. Кметът се надява да се намери финансиране и за довършване на сградата на читалището. „Сградата ни е нужна,защото читалището развива усилена дейност. Танцовият ни състав и певческата група участват в много инициативи, печелят награди. Дори преди дни се завърнаха със златен медал от национален фолклорен събор“, каза Панайотов. Той се надява да успее за защити проект за отводняване на селото и вече проучва вариантите за финансиране.