Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Обучение по маркетинг и киберсигурност се проведе в Сливен

14 юли 2016 13:01,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 674
Обучение по маркетинг и киберсигурност се проведе в Сливен

Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) проведе обучение по маркетинг и киберсигурност за бизнеса в Сливен. Бяха изнесени лекции, свързани с подготовката на фирмите за успешно участие в международни панаири и изложби. Беше акцентирано върху това защо малкото предприятие е интересно за киберпрестъпниците, как конкуренти, или 14-годишни, могат да спрат бизнеса за 12 часа и какво трябва да знаят за предстоящото въвеждане на стандарти за сигурност на информацията и обмена на данни. Беше проведена дискусия и за силата на дигиталния маркетинг в намирането на нови възможности за бизнес и поведението на потребителите в онлайн пространството.

 

Модератор на събитието беше Тодор Илиев, регионален представител на Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия за областите Бургас, Ямбол и Сливен, а лектори - Траян Трендафилов, гл. експерт в отдел"Мерки за интернационализация, провеждани в чужбина" в агенцията, Валентин Генев, експерт по дигитална и фискална сигурност, както и Калин Илиев, Ставри Георгиев и Христо Петков - експерти по дигитален маркетинг.

 

"Темите на форума са продиктувани от срещите, които правим с представители на бизнеса. При представяне на Агенцията на първия ни организиран модул, имаше много млади хора, които имаха желание да разучат повече за това как се прави бизнес и Start up. Затова и вторият ни модул беше на тази тема. Появи се и проблемът с киберсигурността и желанието за дигитален маркетинг, върху които акцентираме днес в Сливен", каза Тодор Илиев.

 

На обучението присъства заместник-кметът по икономическо развитие в община Сливен Стоян Марков. Той приветства присъстващите от свое име и от името на кмета Стефан Радев и благодари за доброто партньорство между Община Сливен и Изпълнителна агенция за насърчаване на малки и средни предприятия. "Надявам се партньорството ни да продължи и в бъдеще, за да бъдем в помощ на малкия и среден бизнес. Радвам се, че темите на форума са актуални и нашата съвместна работа скъсява дистанцията между изпълнителната агенция, нейните дейности, бизнеса, местната власт и държавата", каза Стоян Марков. На форума присъстваха още областният управител Татяна Петкова, заместник-областният управител Камен Костов, представители на Община Сливен и др.

 

14.07.2016г.