Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Общината осигури микробус за Дома за възрастни с умствена изостаналост в селище "Качулка"

14 юли 2016 14:10,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 733

Община Сливен закупи и предостави 9-местен микробус за Дома за възрастни с умствена изостаналост /ДВУИ/ в селище "Качулка". Колата ще се използва за пренасяне на храната от кухнята до трите столови помещения, които се намират в блоковете за живеене на потребителите на социалната услуга. Кухнята е на близо 2 км от мястото за хранене на болните хора. През останалото време ще се ползва за медицински и други транспортни нужди на ДВУИ. Селище "Качулка" се намира в планината, на 28 км. северозападно от Сливен и до там може да се стигне с автобусен транспорт. Това съобщи Злати Стоянов, директор на Дома.

За предвижване на персонала до работното място в Качулка през февруари т.г. на ДВУИ беше предоставен 14-местен транспортен микробус. Той служи и за други транспортни нужди на Дома. Този микробус се ползваше от Дневния център за деца с увреждания „Св.Стилиян детепазител” в Сливен. На дневния център бе купен нов специализиран автобус, пригоден за инвалидни колички.

Закупуването на специализирани превозни средства е част от политиката на ръководството на общината за гражданите в неравностойно положение и отговаря на европейските стандарти за грижа на хора с увреждания.

 

14.07.2016 г.