» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Община Сливен подпомага с дърва за огрев хора с увреждания

18 July 2016 08:59,
Emission of: Municipality Sliven 8 years ago, number of readings: 615
Община Сливен подпомага с дърва за огрев хора с увреждания

Община Сливен инициира дейности по подпомагане на хора с увреждания и предоставяне на дърва за огрев за зимния период 2016-2017 година.

Определените количества смесени широколистни дърва за огрев /4 кубика/, ще бъдат разпределени за лица, отговарящи на следните условия: лица с над 71% намалена работоспособност; лица, подали заявление в определения срок; лица, които не са подпомагани от Дирекция „Социално подпомагане” за отоплителния сезон; лица, живеещи на територията на град Сливен.

Количествата са определени еднократно за домакинство и следва да бъдат заплатени след утвърждаването на списъка на правоимащите лица от кмета на Община Сливен.

Стойността на 4 кубика дърва за огрев е 28,00 (двадесет и осем) лева с включен ДДС за 1 пространствен кубически метър, като заплащането ще се извършва в касата на ОП”ЗГВР” - Сливен срещу представена лична карта /паспорт/. Транспортирането на дървата за огрев е за сметка на лицата в утвърдения списък.

Дървата ще се получават от временни складове, намиращи се в общинска горска територия в землищата на селата Стара река, Раково, Ичера и Горно Александрово.

Срокът на подаването на комплекта от документи (заявление по образец, копие на Експертно решение на ТЕЛК и документ за самоличност-за справка) е от 18.07.2016г. до 05.08.2016г., включително, в Център за административно обслужване на Община Сливен (Деловодство).

След определения срок ще се изготви списък с класираните и отговарящи на критериите лица.

18.07.2016г.