Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Заместник областният управител Камен Костов връчи наградите на отличените в Национален конкурс за комикси

19 юли 2016 13:25,
Излъчване: Област Сливен преди 7 години, брой четения: 879
Снимка 1

На 19.07.2016 г. заместник областният управител Камен Костов връчи наградите на отличените от Сливен в „Национална изложба с комикси“, която е част от Националната кампания за толерантност „Аз съм тук и мога да ти бъда приятел“ на СОНИК СТАРТ.

Творбите са експонирани в Художествена галерия „Димитър Добрович“ - Сливен, където ще бъдат до 29.07.2016 г.

Камелия Грозева – председател на фондация „Милосърдие“ и ръководител на Дневен център за възрастни хора с психически увреждания - Сливен, представи целите и регламента на конкурса. Целта е да се създадат повече възможности за утвърждаване на положителен модел на поведение както в семейството, така и в обществото, да се предизвика отговорно и толерантно отношение към различните целеви групи и да се насърчи взаимността между хората, към природата и животните.

До крайния срок в конкурса комикси са подали 71 творци. От Сливен са се включили 14 участника: трима младежи от Дневния център – Сливен, 10 ученика от Основно училище „Димитър Петров“ и един ученик от Национална художествена гимназия „Димитър Добрович“ Сливен.

Творбите на участниците са разделени в групи по възраст и бяха оценени на заседание на Художествена комисия с председател Иван Цонов. Всички участници вече са получили своите грамоти за участието си. Отличените творби са класирани в четири категории.

От Сливен награди получиха:

- в категория над 18 години: първо място - Пламен Димитров от Дневен център Сливен, и второ място - Минко Толев от Дневен център Сливен,

- поощрение за изображение от категория 5 - 8-ми клас: Беркан Ниезиев, Стойка Стойчева и Никол Атанасова – и тримата от IV-то основно училище.

Награден беше и Толиан Желязков от НХГ „Д. Добрович“.

В началото на 2016 г. всички комикси, участвали в националната изложба тръгнаха на турне в 15 областни града в страната. Първата изложба бе през месец март в Драгоман, Добрич, в момента е в Сливен, като турнето ще продължи до края на 2016 г.

Снимки

Снимка 2Снимка 3Снимка 4Снимка 5Снимка 6Снимка 7