» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Заместник областният управител Камен Костов връчи наградите на отличените в Национален конкурс за комикси

19 July 2016 13:25,
Emission of: District Sliven 8 years ago, number of readings: 963
Снимка 1

На 19.07.2016 г. заместник областният управител Камен Костов връчи наградите на отличените от Сливен в „Национална изложба с комикси“, която е част от Националната кампания за толерантност „Аз съм тук и мога да ти бъда приятел“ на СОНИК СТАРТ.

Творбите са експонирани в Художествена галерия „Димитър Добрович“ - Сливен, където ще бъдат до 29.07.2016 г.

Камелия Грозева – председател на фондация „Милосърдие“ и ръководител на Дневен център за възрастни хора с психически увреждания - Сливен, представи целите и регламента на конкурса. Целта е да се създадат повече възможности за утвърждаване на положителен модел на поведение както в семейството, така и в обществото, да се предизвика отговорно и толерантно отношение към различните целеви групи и да се насърчи взаимността между хората, към природата и животните.

До крайния срок в конкурса комикси са подали 71 творци. От Сливен са се включили 14 участника: трима младежи от Дневния център – Сливен, 10 ученика от Основно училище „Димитър Петров“ и един ученик от Национална художествена гимназия „Димитър Добрович“ Сливен.

Творбите на участниците са разделени в групи по възраст и бяха оценени на заседание на Художествена комисия с председател Иван Цонов. Всички участници вече са получили своите грамоти за участието си. Отличените творби са класирани в четири категории.

От Сливен награди получиха:

- в категория над 18 години: първо място - Пламен Димитров от Дневен център Сливен, и второ място - Минко Толев от Дневен център Сливен,

- поощрение за изображение от категория 5 - 8-ми клас: Беркан Ниезиев, Стойка Стойчева и Никол Атанасова – и тримата от IV-то основно училище.

Награден беше и Толиан Желязков от НХГ „Д. Добрович“.

В началото на 2016 г. всички комикси, участвали в националната изложба тръгнаха на турне в 15 областни града в страната. Първата изложба бе през месец март в Драгоман, Добрич, в момента е в Сливен, като турнето ще продължи до края на 2016 г.

Photos

Снимка 2Снимка 3Снимка 4Снимка 5Снимка 6Снимка 7