Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Обсъдиха дейностите по проект на Община Сливен

26 юли 2016 11:13,
Излъчване: Община Сливен преди 8 години, брой четения: 729
Обсъдиха дейностите по проект на Община Сливен

Работна среща по проект „Интегриран проект за социално включване на роми и други уязвими групи в гр. Сливен”, финансиран по Българо-швейцерската програма за сътрудничество, се проведе в кабинета на кмета на общината Стефан Радев. В нея взеха участие заместник-кметовете Пепа Чиликова и Стоян Марков, Даниела Димитрова от Швейцарския офис за сътрудничество към Посолството на Швейцария, Ирина Файон - ръководител на звеното за управление на програмата и Лилия Гунева – експерт в звеното. Кметът бе запознат с детайлите по плана на проекта, който се осъществява в партньорство между Община Сливен, Сдружение „Ромска академия за култура и образование”, Сдружение „Лекари на света-Франция”- клон Сливен и Фондация „Здравето на ромите”. Основна дейност по проекта е построяване на нова сграда за Обединено детско заведение за комплексни услуги в кв. "Надежда", в което се предвижда да се обучават две яслени групи и четири групи детска градина.

Проектът предвижда да се обхванат 150 деца. Като допълнение към сградата на детската градина ще се изгради и оборудва здравно-информационен център с три кабинета – на общопрактикуващ лекар, лекар-педиатър и акушер-гинеколог, със собствена манипулационна, както и да се изгради мини читалище.

"Желанието ни е да работим качествено и проектът да завърши в срок", заяви кметът Стефан Радев.

Проектът на Община Сливен предвижда също провеждане на мащабна кампания сред населението на квартал "Надежда" за мотивиране, за поддържане на желание на родителите за записване на децата в новата детска градина и последващо записване в училище. Предвидени са сериозни кампании за превенция на ХИВ, СПИН, туберкулоза и други обществено значими заболявания. Застъпени са проблеми с раждания в ранна възраст, дейности с контрацепция и семейно планиране. Предвидени са също дейности за приемственост, доброволчество и застъпничество в общността.

26.07.2016г.