Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Заместник областният управител участва в срещата на кмета Радев с посланика на Ирак

26 юли 2016 15:22,
Излъчване: Област Сливен преди 7 години, брой четения: 704
Снимка 1

На 26.07.2016 г. заместник областният управител Камен Костов участва в срещата на кмета на община Сливен Стефан Радев с Н. Пр. Кахтан Джанаби - извънреден и пълномощен посланик на Република Ирак в България.

Повод за посещението на Кахтан Джанаби в Сливен е стремежът му за развитие на сътрудничеството между градове от двете държави в различни сфери от социално-икономическия и културен живот. С това намерение посланикът е предприел визити в различни български градове за опознаване и сближаване.

Стана ясно, че има предложение гр. Сливен да се побратими с иракския град Вавилон. И двата града са центрове на текстилната промишленост, имат развито селско стопанство и многобройни паметници на културата. По думите на посланик Джанаби се очаква размяна на делегации от двете страни.

Кметът Радев подкрепя идеята за побратимяване, още повече, че двустранните отношения имат дълга история в областта на строителството, търговията и др. Със стабилизирането на ситуацията в Ирак тези отношения могат да се възродят и задълбочат.

По-късно в зала „Май“ Кахтан Джанаби изнесе публична лекция на тема „Ирак -освободен от терористичната организация ИДИЛ до края на 2016 година”. Основни аспекти от лекцията бяха културното наследство на Ирак и цивилизациите, съвременна история, прогрес в борбата срещу Ислямска държава и настоящата ситуация в Ирак, двустранните отношения с България и със страни от Близкия изток. Представянето на посланика беше последвано от дискусия и фотоизложба.

Снимки

Снимка 2Снимка 3Снимка 4Снимка 5