Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Посланикът на Ирак предлага Сливен и Вавилон да станат побратимени градове

26 юли 2016 16:45,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 697
...

Извънредният и пълномощен посланик на Република Ирак в България Кахтан Джанаби предложи Сливен и Вавилон да станат побратимени градове. Това стана по време на среща с кмета на общината Стефан Радев, зам.-кметовете Стоян Марков и Пепа Чиликова, както и зам.-областният управител на област Сливен Камен Костов. Посещението на дипломата в Сливен е част от негова обиколка в страната. По думите му целта е развитие и още по-добри отношения на сътрудничество между България и Ирак. „Българо-иракските отношения имат дълга история и са традиционни. Днес на среща с кмета обсъдихме как да развиваме отношенията ни. Предложих град Сливен да стане побратим с град Вавилон в Ирак, за да имаме побратими градове”, посочи Кахтан Джанаби.

Посланикът изтъкна, че двата града са известни с успехи в текстилната промишленост. „Освен това те са селскостопански райони. В Сливен се отглеждат много праскови и лозя. Има и много паметници на културата. Можем да преминем към сътрудничество в културната област”, каза още той.

Кметът на Сливен посочи, че със стабилизирането на ситуацията в Ирак, със завръщането на страната на международните пазари, се отварят нови икономически възможности. „Това сътрудничество е много важно, защото колкото повече се познаваме, толкова повече ще намалява напрежението, което сега виждаме в Европа и света. Зависи от активността на нашите фирми да използват тези възможности по най-добрия начин за нашата икономика. Приемам като висока оценка за Сливен, че посланикът предлага градът ни да има контакти и връзки с родния му град Вавилон ”, каза Стефан Радев.

Стефан Радев връчи на госта плакет на община Сливен и албум с колекцията от икони на Художествената галерия „Димитър Добрович”.

По-късно Кахтан Джанаби изнесе публична лекция за сегашното положение в Ирак. Представянето на посланика беше последвано от дискусия и фотоизложба за Ирак във фоайето на зала „Май”. Сред присъстващите на събитието бяха представители на културата и бизнеса, на областната и общинската администрации на Сливен.

Снимки

...............