» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Безплатно автокино ще радва сливенци на 6 септември

15 August 2016 16:22,
Emission of: Municipality Sliven 7 years ago, number of readings: 602
Безплатно автокино ще радва сливенци на 6 септември

Община Сливен подарява на жителите и гостите на града безплатно автокино на 6 септември. Пътуващото Автокино, което минава и през Сливен, ще излъчи прожекции на два български филма на площад "Хаджи Димитър". От 20 часа ще започне филмът "11а", а в 21.00 часа - "Живи легенди".

Филмите ще се гледат на голям външен филмов екран с размери 10 на 5 метра. Звукът ще се излъчва от нискочестотно AM или FM радио и ще се приема директно от радиото в автомобила на съответната честота, изписана на екрана.

Своето присъствие, гражданите могат да заявят онлайн, като регистрират номера на своя автомобил на адрес: https://event.gg/4027

Сюжетът на филма „11а” проследява историята на Лина - бивша състезателка по спортни танци, която приема предизвикателство, за което отдавна е мечтала – да бъде преподавател по литература в елитна столична гимназия. На пръв поглед Лина има всичко необходимо, за да се справи с работата – нужното образование, водена доброта и състезателна борбеност. Но учениците, на които трябва да бъде класен ръководител, се оказват неконтролируеми и разглезени богаташки деца, на които не са им чужди наркотиците, алкохола, своенравието, бунтарския дух и надменността. Продължителността е 84 минути.

„Живи легенди” е комедия, приключенски, драма, 2014 г. Павел е тридесет и няколко годишен мъж, работещ на висок пост в елитна банка. Един ден претърпява инцидент и изпада в кома. Когато се събужда, се оказва, че има частична амнезия и не си спомня нищо след абитуриентския си бал. Следователно хората, които той чувства като най-близки в момента са бившите му съученици. Той решава да се върне в родния си град, за да ги открие. Пристигайки там, установява, че те отдавна са поели в различни посоки, прекъснали са връзката помежду си и за най-голямо негово учудване са направили редица компромиси със себе си.

15.08.2016 г.