» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Истински празник на младите хора в Сливен

15 August 2016 20:34,
Emission of: Municipality Sliven 7 years ago, number of readings: 563
Истински празник на младите хора в Сливен

Празник под мотото "Изразете себе си" се проведе в градската градина в Сливен. Събитието беше организирано от Младежки дом по случай Международния ден на младежта, със съдействието на Община Сливен, Евродеск информационна мрежа, Областен информационен център, Европа Директно, Сдружение „Жажда за живот”, БЧК - Сливен и Младежка банка при ОДФ.

Директорът на Дирекция "Образование, култура и връзки с обществеността" в Община Сливен Милена Чолакова откри проявата и приветства присъстващите. Тя поздрави младите хора по случай Международния ден на младежта и им пожела да бъдат здрави, щастливи и да запазят своята жизненост.

Програмата на младежкия празник започна с танц на Искра Стойчева от балет "Барби" при Военен клуб - Сливен и продължи с изпълнения на Мария Пенчева и Пламен Йорданов от Клуб за млади поп и рок изпълнители "Ритъм" с ръководител Елена Пеева. Беше организирана викторина, подготвена от Областен информационен център-Сливен. Публиката отговаряше на въпроси какво е оперативна програма, какво означава абревиатурата ИСУН, какво е европейски проект, през коя година България става член на ЕС, какво са европейските средства, какво е бенефициент, колко на брой са държавите - членки на Европейския съюз, как се наричат европейските фондове, които финансират оперативните програми, колко са оперативните програми, финансирани от ЕС, които България изпълнява в периода 2014-2020г., какви услуги предоставя Областен информационен център - Сливен. На първите, познали верния отговор, бяха връчени награди.

Междувременно на различни места в градската градина бяха разположени работилнички. Посетителите можеха да се включат в бодиарт. Върху лицата на деца бяха рисувани анимационни герои, животни и др., а младежите предпочетоха цветя върху ръцете си и други интересни картинки по техен избор. Малките деца бяха привлечени и от възможността за правене на маникюр. Организаторите бяха предвидили йога на смеха, стрелба с лък под ръководството на екипа на крепост "Туида" и други забавни занимания. Имаше игри с фризби, с топки, демонстрации и игри с доброволци от БЧК - Сливен. Свои информационни щандове подредиха доброволците на "Червен кръст", на програма "Еразъм +", на Европа директно - Сливен, на Сдружение "Жажда за живот", където всеки желаещ можеше да провери своите знания чрез забавна викторина, и др. Посетителите получиха информационни материали и подаръци.

Кулминацията на младежкия празник беше зумба парти с известния танцьор от Сливен Борис Панайотов, който, въпреки горещото време, накара да танцуват заедно с него малки и големи.

15.08.2016г.

Photos

Истински празник на младите хора в СливенИстински празник на младите хора в СливенИстински празник на младите хора в СливенИстински празник на младите хора в Сливен Празник под мотото "Изразете себе си" се проведе в градската градина в Сливен. Събитието беше организирано от Младежки дом по случай Международния ден на младежта, със съдействието на Община Сливен, Евродеск инфор