» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Ръководството на Помощно училище изказва благодарност на областния управител за извършен ремонт

31 August 2016 17:12,
Emission of: District Sliven 7 years ago, number of readings: 660
Снимка 1

Ръководството на Помощно училище „Власаки Шуманов“ – гр. Сливен изказва най-искрена благодарност на областния управител Татяна Петкова за оказаното от нея съдействие за осъществяване на ремонт в сградата на училището с цел постигане на привлекателна среда за учениците с интелектуален дефицит.

През месец юли тази година директорът на учебното заведение Мариана Тенева се обърна към областния управител с молба да съдейства за измазването и пребоядисването на физкултурния салон, класни стаи и коридори в Помощното училище. Молбата е в резултат на проверка на състоянието на сградата от страна на РЗИ-Сливен, което е издало съответните предписания. Училището на разполага с необходимите финансови средства за наемане на фирма за строителни работи, обезпечаващо изпълнението на предписанието.

От своя страна Петкова потърси помощ от командването на военно формирование 22 220.

Областният управител използва възможността да благодари от свое име и от името на ръководството на Помощно училище „Власаки Шуманов“ – гр. Сливен на полк. Любомир Вачев – командир на в.ф. 22 220, и на подчинените му военнослужещи, които демонстрираха лична ангажираност и качество, като в кратък срок извършиха ремонта. Така учители и възпитаници на Помощното училище ще се радват на възможността да посрещнат новата учебна година в приветлива и здравословна среда.