Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Откриха учебната година в Спортното училище

01 септември 2016 11:13,
Излъчване: Област Сливен преди 7 години, брой четения: 704
Снимка 1

На 01.09.2016 г. областният управител Татяна Петкова беше гост при официалното откриване на новата 2016-2017 учебна година в сливенското Спортно училище „Димитър Рохов“. На церемонията бяха още д-р Бисерка Василева – началник на РУО-Сливен, Милена Чолакова – директор на дирекция в община Сливен, Силвия Никова – експерт по спортната дейност в общината, Димитър Назъров – експерт от РУО, носителката на два сребърни олимпийски медала, петкратна световна и шесткратна европейска шампионка Станка Златева, много ученици, родители и гости.

Церемонията започна с внасяне знамето на училището и издигане на националния флаг от Иван Стефанов – ученик в Спортното училище, завоювал високи спортни отличия на световни, европейски и балкански първенства. Директорът на училището Наташа Иванова поднесе приветствено слово към преподаватели, треньори и възпитаници.

В приветствието си областният управител Татяна Петкова каза, че винаги следи с гордост и интерес високите постижения на ученици и учители: „Постиженията на преподавателите, които със своите знания, педагогически талант и дългогодишен опит допринасят за утвърждаване на високия авторитет на училището. Постиженията на възпитаниците на това учебно заведение, които постигат изключителни успехи за област Сливен, България и за българския спорт. Убедена съм и във високите постиженията на онези, които днес за първи път прекрачват прага на Спортно училище „Димитър Рохов“. Дълбоко вярвам, че всички вие – по-малки и по-големи ученици, ще се реализирате достойно и ще продължите да ни карате да изпитваме гордост от вашите успехи, независимо в коя точка на страната или света се намирате,“ каза още тя. Петкова допълни, че не малко са предизвикателствата и пред педагогическия екип с влизането в сила на новия Закон за предучилищното и училищно образование, което поставя ученика в центъра на учебно-възпитателния процес.

Церемонията продължи с водосвет, отслужен от отец Иван и клетва, положена от най-малките ученици на Спортно училище.

В училището се обучават 267 ученика, разпределени в по една паралелка 6-ти и 10-ти клас и по две в 7–ми, 8-ми, 9-ти, 11-ти и 12-ти клас в спортовете борба, вдигане на тежести, лека атлетика, джудо, футбол, акробатика и самбо.

Снимки

Снимка 2Снимка 3Снимка 4Снимка 5Снимка 6Снимка 7Снимка 8Снимка 9