» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Откриха учебната година в Спортното училище

01 September 2016 11:13,
Emission of: District Sliven 7 years ago, number of readings: 715
Снимка 1

На 01.09.2016 г. областният управител Татяна Петкова беше гост при официалното откриване на новата 2016-2017 учебна година в сливенското Спортно училище „Димитър Рохов“. На церемонията бяха още д-р Бисерка Василева – началник на РУО-Сливен, Милена Чолакова – директор на дирекция в община Сливен, Силвия Никова – експерт по спортната дейност в общината, Димитър Назъров – експерт от РУО, носителката на два сребърни олимпийски медала, петкратна световна и шесткратна европейска шампионка Станка Златева, много ученици, родители и гости.

Церемонията започна с внасяне знамето на училището и издигане на националния флаг от Иван Стефанов – ученик в Спортното училище, завоювал високи спортни отличия на световни, европейски и балкански първенства. Директорът на училището Наташа Иванова поднесе приветствено слово към преподаватели, треньори и възпитаници.

В приветствието си областният управител Татяна Петкова каза, че винаги следи с гордост и интерес високите постижения на ученици и учители: „Постиженията на преподавателите, които със своите знания, педагогически талант и дългогодишен опит допринасят за утвърждаване на високия авторитет на училището. Постиженията на възпитаниците на това учебно заведение, които постигат изключителни успехи за област Сливен, България и за българския спорт. Убедена съм и във високите постиженията на онези, които днес за първи път прекрачват прага на Спортно училище „Димитър Рохов“. Дълбоко вярвам, че всички вие – по-малки и по-големи ученици, ще се реализирате достойно и ще продължите да ни карате да изпитваме гордост от вашите успехи, независимо в коя точка на страната или света се намирате,“ каза още тя. Петкова допълни, че не малко са предизвикателствата и пред педагогическия екип с влизането в сила на новия Закон за предучилищното и училищно образование, което поставя ученика в центъра на учебно-възпитателния процес.

Церемонията продължи с водосвет, отслужен от отец Иван и клетва, положена от най-малките ученици на Спортно училище.

В училището се обучават 267 ученика, разпределени в по една паралелка 6-ти и 10-ти клас и по две в 7–ми, 8-ми, 9-ти, 11-ти и 12-ти клас в спортовете борба, вдигане на тежести, лека атлетика, джудо, футбол, акробатика и самбо.

Photos

Снимка 2Снимка 3Снимка 4Снимка 5Снимка 6Снимка 7Снимка 8Снимка 9