» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Министър Николина Ангелкова даде старт на рали "Сливен-2016"

02 September 2016 20:29,
Emission of: Municipality Sliven 7 years ago, number of readings: 660
Министър Николина Ангелкова даде старт на  рали "Сливен-2016"

Министърът на туризма Николина Ангелкова даде началото на 36-то издание на рали "Сливен-2016". Официалната церемония се състоя на площад "Хаджи Димитър" в Сливен.

"Виждайки толкова много хора днес тук, за пореден път се убеждавам в перспективите пред спортния туризъм. Неговият потенциал може да бъде използван за балансираното развитие на регионите, защото, когато хората пътуват, за да видят едно спортно събитие, те посещават и много от туристическите атракции в региона", каза министър Ангелкова.

Приветствие отправи и заместник-кметът Стефан Кондузов. От свое име и от името на кмета на община Сливен Стефан Радев, той пожела на участниците високи спортни успехи и безаварийно шофиране.

Рали "Сливен -2016" е четвърти кръг от националния рали шампионат и пети кръг от Балканската зона за Европейския трофей. Състезанието ще се проведе от 2-ри до 4-ти септември.

Участие в рали "Сливен-2016" ще вземат 30 екипажа. 13 скоростни отсечки ще определят победителите. Автомобилната надпревара започна със скоростен етап в Сливен с дължина 4.5 километра. В събота ще има осем скоростни етапа, а в неделя - четири.

Официалната церемония по стартиране на рали "Сливен - 2016" започна с изпълнение на Ансамбъла за народни песни и танци - Сливен. Сред официалните гости бяха още народният представител Мария Белова, областният управител Татяна Петкова, заместник-областният управител Камен Костов, председателят на Общински съвет - Сливен Димитър Митев, общински съветници, директорът на Областна дирекция на МВР - Сливен комисар Чавдар Божурски, директорът на Регионален исторически музей - Сливен Николай Сираков, директорът на дирекция "Образование, култура и връзки с обществеността" в Община Сливен Милена Чолакова, Силвия Никова - главен експерт в дирекция "Социални дейности, здравеопазване и спорт" и др.

Организатор на рали "Сливен-2016" е АСК "Скорпион", със съдействието на Община Сливен. Събитието е включено в спортния календар на Община Сливен за 2016 година.

02.09.2016 г.

Photos

Министър Николина Ангелкова даде старт на  рали "Сливен-2016"Министър Николина Ангелкова даде старт на  рали "Сливен-2016"рали Сливен