Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Делегация от Община Сливен посети побратимения град Печ

06 септември 2016 09:57,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 668
Делегация от Община Сливен посети побратимения град Печ

Заместник-кметовете на община Сливен Стоян Марков и Пепа Чиликова посетиха град Печ по покана на общинското ръководство на побратимения ни град. Повод за визитата беше Денят на Печ, който се отбелязва на 1 септември.

Празникът започна със света литургия в Епископската църква, след което се проведе тържествено събрание в концертна зала „Кодай”. За първи път тази година Денят на Печ беше отбелязан съвместно между Общината и Университета, който е най-старото висше учебно заведение в Унгария и през 2017 г. ще отбележи 650 години от своето създаване.

Кметът на Печ д-р Жолт Пава отправи приветствие към жителите и гостите на града. На церемонията бяха връчени почетни награди за принос към Общината и Университета.

Сливенската делегация беше приета от Ласло Богнар – директор на Комитета за култура. На срещата бяха обсъдени отношенията между двата града и бъдещи съвместни инициативи. Обмениха се добри практики в областта на културата и туризма, както и реализацията на европроекти в двете сфери.

Двамата заместник-кметове посетиха общинската фирма за пътнически превози и се запознаха с интегрираната схема за градски транспорт, въведена в Печ през 2014 година. Подобна система престои да бъде изградена и в Сливен. Гостите присъстваха още на презентация на система за паркиране, която ще заработи в столицата на Унгария – Будапеща.

06.09.2016г.