Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Издигнаха националното знаме в село Чокоба на 6-метров пилон

06 септември 2016 11:42,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 1009
Чокоба

Националното знаме на Република България беше издигнато на 6-метров пилон в село Чокоба по повод 131 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия.

Кметът на община Сливен Стефан Радев поздрави всички и заяви, че 6 септември е дата, която ни напомня за великите дела на българите. "Съединението е такова дело, което е планирано, организирано и проведено изцяло от българите в името днес да я има свободна и обединена България", посочи Радев.

"Издигайки знамето на Република България да се вее на това място, ние даваме израз на своето родолюбие и желание за запазването на нашата национална идентичност", каза кметът на Чокоба Руси Ненчев.

Празникът в село Чокоба продължи с фолклорна програма.

Официалната церемония по случай Деня на Съединението се състоя в местност Остър камък, която е свързана с легенда за Крали Марко. Освен това в миналото там са се събирали и млади, и стари, за да посрещнат пролетта. Сред официалните гости бяха общински съветници, кметове на населени места, секретарят на Община Сливен Валя Радева и др.

06.09.2016г.

Снимки

Издигнаха националното знаме в село Чокоба на 6-метров пилонИздигнаха националното знаме в село Чокоба на 6-метров пилонИздигнаха националното знаме в село Чокоба на 6-метров пилонИздигнаха националното знаме в село Чокоба на 6-метров пилонИздигнаха националното знаме в село Чокоба на 6-метров пилонИздигнаха националното знаме в село Чокоба на 6-метров пилон  Националното знаме на Република България беше издигнато на 6-метров пилон в село Чокоба по повод  131 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия.  Кметът на община Сливен Ст