Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Официална делегация от Община Сливен се завърна от побратимения руски град Воронеж

06 септември 2016 12:02,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 634
Воронеж

Делегация, водена от кмета Стефан Радев, гостува за празника на побратимения на Сливен руски град Воронеж. В нея бяха включени заместник-кметът Румен Иванов, общинският съветник Борислав Павлов и Светомир Минчев – главен експерт „Международно сътрудничество и инвестиции”. Визитата беше по покана на кмета на Воронеж Александър Гусев.

На 2 септември, ден преди празника на Воронеж, делегацията беше приета за официална среща с кмета Александър Гусев и неговите заместници в кабинета на градоначалника. В разговорите се обсъдиха въпроси, свързани със сътрудничеството между градовете и перспективите за бъдещи обмени в културната и икономическата област. Кметът на Сливен Стефан Радев подари на руския си колега копие на златната маска от Далакова могила и отправи покана за гостуване на делегация от Воронеж за празника на Сливен – Димитровден.

Основните мероприятия на празника на Воронеж бяха съсредоточени на 3 септември – събота и включваха концерти, обръщения към гражданите на кмета Гусев и губернатора Гордеев, връчване на почетни знаци, демонстрации на военни части, спортни изяви, ретро парад на стари автомобили, пазар на традиционно изкуство и занаяти и много други интересни прояви, организирани от администрацията на милионния град.

06.09.2016г.

Снимки

ВоронежВоронеж