Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Проведоха се консултациите за Районна избирателна комисия

08 септември 2016 11:44,
Излъчване: Област Сливен преди 7 години, брой четения: 548
Снимка 1

На 08.09.2016 г. от 10.00 ч. в Областна администрация Сливен се проведоха консултации с представителите на парламентарно представените партии и коалиции и партиите и коалициите, които имат избрани с техните кандидатски листи членове на Европейския парламент от Република България, но не са парламентарно представени, относно състава на Районната избирателна комисия /РИК/ за произвеждане на избори за президент и вицепрезидент на републиката и на национален референдум на 06 ноември 2016 г. Консултациите бяха ръководени от заместник областния управител Камен Костов и главния секретар Кирил Аврамов.

Участваха упълномощените за участие в консултациите представители на политическите партии и коалиции: за ПП „ГЕРБ“ – Здравко Костадинов и Димитър Митев; за Коалиция „БСП Лява България“ – Атанас Делибалтов; за ПП „Движение за права и свободи“ – Джемал Идриз; за Коалиция „Реформаторски блок“ – д-р Нина Борова; за Коалиция „Патриотичен фронт - НФСБ И ВМРО“ – Доброслав Иванов и Георги Георгиев; за Коалиция „България без цензура“ – Стела Данчева; за ПП „Атака“ – Павел Шопов; за Коалиция „АБВ“ – Георги Атанасов.

Бяха представени всички необходими документи съгласно изискванията на Изборния кодекс /ИК/.

Предложенията за състав на РИК са съобразени с изискванията на чл. 60 от ИК и Решение №3427-ПВР/НР от 26.08.2016 г. на Централната избирателна комисия.

Общият брой на членовете на РИК, включително председател, заместник-председатели и секретар, се определя според броя на мандатите за народни представители за съответния район, като за РИК-Сливен те са 13.

Съставът на РИК с 13 членове, включително председател, двама заместник-председатели и секретар, е както следва: за партия „ГЕРБ” – 4 членове, за Коалиция „БСП лява България” – 2 членове; за партия „ДПС” – 2 членове, за Коалиция „РБ“ – 1 член, за Коалиция „ПФ“ – 1 член, за Коалиция „България без цензура“ – 1 член, за партия „Атака” – 1 член, за Коалиция „АБВ“ – 1 член.

За председател на РИК беше избрана Росица Тодорова, предложена от ПП „ГЕРБ“. За секретар на РИК беше избрана Фатме Мустафова, предложена от ПП „ДПС“. За заместник-председатели бяха предложени: Димитър Въндев /от ПП „Атака“/, Мария Чомпова /от Коалиция „БСП Лява България“/ и Нели Драгнева /от Коалиция „РБ“/. Тъй като не бе постигнато съгласие за заместник-председателите на РИК-Сливен, съгласно чл. 60, ал. 6 от ИК областният управител ще изпрати документите и протокола от днешните консултации в ЦИК, където те ще бъдат определени. Бяха предложени и съответният брой членове и резервни членове на РИК.

Днес в 14.00 ч. в Областна администрация Сливен упълномощените представители на партии и коалиции ще подпишат протокола от консултациите.

Снимки

Снимка 2Снимка 3Снимка 4Снимка 5