Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Започват проявите за Европейската седмица на спорта в Сливен

08 септември 2016 12:31,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 773
Силвия Никова

Община Сливен организира редица прояви за Европейската седмица на спорта. От 11 до 17 септември, от 10 до 13 часа, е осигурен свободен достъп до общинските спортни зали „Васил Левски“, „Асеновец“, „Младост“, спортните площадки и Градската градина. Клубове от Сливен ще проведат по график демонстрации с основни умения по баскетбол, волейбол, футбол, джудо, самбо, сумо, спортна акробатика, спортни танци, зумба, канго и скокове на батут.

„Всеки посетител може да се включи в проявите и да избере спорт, с който иска да се занимава. Най-мащабното ни събитие ще бъде на 16 септември. То ще се проведе в Градската градина. Предвидено е за един час на площадката в началото на парка и до паметника във вътрешната част да има демонстрации по спортна акробатика, спортни танци, канго и скокове на батут. Кангото представлява скокове на специални скачащи обувки и е много интересно. Все още началният час на проявата не е определен, тъй като очакваме да присъства министъра на спорта и предстои уточняване на програмата му“, каза Силвия Никова – експерт по спортните дейности в Община Сливен.

 

График за достъп до спортните зали:

 

11 септември - тенис на тенис кортовете в града

12 септември - баскетбол в спортна зала „Васил Левски“

13 септември - волейбол в спортна зала „Асеновец“

14 септември - футбол на спортните площадки в града

15 септември - джудо, самбо и сумо в спортна зала „Младост“

16 септември - спортна акробатика, спортни танци, зумба и канго в Градската градина

17 септември - скокове на батут в спортна зала „Младост“

 

На 10 септември от 17 часа на фонтана „Кълбото“ ще се проведе флашмоб, който е част от кампанията NowWeMOVE. Проявата се организира от Силви зумба фитнес, Джой денс клуб и Младежки дом – Сливен.

„В нея могат да се включат всички желаещи минувачи и участието им да бъде като подготовка за тяхно участие в проявите от Европейската седмица на спорта до 17 септември“, каза Силвия Никова.

08.09.2016г.