Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Село Скобелево празнува на Рождество Богородично

08 септември 2016 12:39,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 588
Богослужение

С тържествено богослужение започна отбелязването на храмовия празник на църквата "Рождество Богородично" и празника на село Скобелево. То беше извършено от отец Стилиян. След службата свещеникът поздрави миряните по случай християнския празник Рождество на Пресвета Богородица и отправи послание всички да бъдат задружни и да не допускат да бъдат разделяни.

"Господ е казал, че трябва да има любов помежду ни. Християните ще бъдат познати по това, че винаги трябва да си прощаваме греховете и да се обичаме. Както почитаме Бога, така да почитаме и Света Богородица, и светиите", каза той.

Отец Стилиян обяви началото на благотворителна кампания за ремонтиране на храм "Рождество Богородично". Сред първите, включили се в кампанията, е настоятелството на НЧ "Светлина-1928", което дари 100 лева. Настоятелството подари икона на Света Богородица на църквата по случай храмовия й празник.

"С днешното тържество се опитваме да възродим една традиция от преди 9 септември 1944 г. Надявам се тази година да не бъде първата и последната, в която отбелязваме празника на село Скобелево", заяви на официалната церемония по случай празника на селото и храмовия празник на църквата "Рождество Богородично" председателят на НЧ "Светлина-1928" Стелли Стефанова. Тя благодари на всички, уважили празника на селото.

Директорът на дирекция "Образование, култура и връзки с обществеността" Милена Чолакова беше сред официалните гости. Тя поздрави жителите на Скобелево и прочете поздравителен адрес от името на кмета на община Сливен Стефан Радев.

"Днес е един от най-почитаните празници в православния християнски свят. Денят, в който честваме Рождество на Пресвета Богородица, е празник на църквата в Скобелево и празник на селото. Отправям своите най-искрени поздравления за това, че почитате духовните традиции и съхранявате вярата в милосърдието, доброто и висшите ценности. Позволете ми да се присъединя към Вашата радост и да Ви пожелая здраве, късмет и благополучие! Бъдете сплотени, единни и дълги години да празнувате заедно! Продължавайте да пазите и предавате на поколенията почитта към Божията майка и силата на Христовите мъдрости! Честит празник!", пише в поздравителния адрес.

За жителите и гостите на село Скобелево празничен концерт изнесе Ансамбълът за народни песни и танци - Сливен.

 

08.09.2016г.

Снимки

църквацърквацърквацъркваСкобелево