» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Проведоха се консултациите за Районна избирателна комисия

08 September 2016 11:44,
Emission of: District Sliven 7 years ago, number of readings: 588
Снимка 1

На 08.09.2016 г. от 10.00 ч. в Областна администрация Сливен се проведоха консултации с представителите на парламентарно представените партии и коалиции и партиите и коалициите, които имат избрани с техните кандидатски листи членове на Европейския парламент от Република България, но не са парламентарно представени, относно състава на Районната избирателна комисия /РИК/ за произвеждане на избори за президент и вицепрезидент на републиката и на национален референдум на 06 ноември 2016 г. Консултациите бяха ръководени от заместник областния управител Камен Костов и главния секретар Кирил Аврамов.

Участваха упълномощените за участие в консултациите представители на политическите партии и коалиции: за ПП „ГЕРБ“ – Здравко Костадинов и Димитър Митев; за Коалиция „БСП Лява България“ – Атанас Делибалтов; за ПП „Движение за права и свободи“ – Джемал Идриз; за Коалиция „Реформаторски блок“ – д-р Нина Борова; за Коалиция „Патриотичен фронт - НФСБ И ВМРО“ – Доброслав Иванов и Георги Георгиев; за Коалиция „България без цензура“ – Стела Данчева; за ПП „Атака“ – Павел Шопов; за Коалиция „АБВ“ – Георги Атанасов.

Бяха представени всички необходими документи съгласно изискванията на Изборния кодекс /ИК/.

Предложенията за състав на РИК са съобразени с изискванията на чл. 60 от ИК и Решение №3427-ПВР/НР от 26.08.2016 г. на Централната избирателна комисия.

Общият брой на членовете на РИК, включително председател, заместник-председатели и секретар, се определя според броя на мандатите за народни представители за съответния район, като за РИК-Сливен те са 13.

Съставът на РИК с 13 членове, включително председател, двама заместник-председатели и секретар, е както следва: за партия „ГЕРБ” – 4 членове, за Коалиция „БСП лява България” – 2 членове; за партия „ДПС” – 2 членове, за Коалиция „РБ“ – 1 член, за Коалиция „ПФ“ – 1 член, за Коалиция „България без цензура“ – 1 член, за партия „Атака” – 1 член, за Коалиция „АБВ“ – 1 член.

За председател на РИК беше избрана Росица Тодорова, предложена от ПП „ГЕРБ“. За секретар на РИК беше избрана Фатме Мустафова, предложена от ПП „ДПС“. За заместник-председатели бяха предложени: Димитър Въндев /от ПП „Атака“/, Мария Чомпова /от Коалиция „БСП Лява България“/ и Нели Драгнева /от Коалиция „РБ“/. Тъй като не бе постигнато съгласие за заместник-председателите на РИК-Сливен, съгласно чл. 60, ал. 6 от ИК областният управител ще изпрати документите и протокола от днешните консултации в ЦИК, където те ще бъдат определени. Бяха предложени и съответният брой членове и резервни членове на РИК.

Днес в 14.00 ч. в Областна администрация Сливен упълномощените представители на партии и коалиции ще подпишат протокола от консултациите.

Photos

Снимка 2Снимка 3Снимка 4Снимка 5