» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Започват проявите за Европейската седмица на спорта в Сливен

08 September 2016 12:31,
Emission of: Municipality Sliven 7 years ago, number of readings: 784
Силвия Никова

Община Сливен организира редица прояви за Европейската седмица на спорта. От 11 до 17 септември, от 10 до 13 часа, е осигурен свободен достъп до общинските спортни зали „Васил Левски“, „Асеновец“, „Младост“, спортните площадки и Градската градина. Клубове от Сливен ще проведат по график демонстрации с основни умения по баскетбол, волейбол, футбол, джудо, самбо, сумо, спортна акробатика, спортни танци, зумба, канго и скокове на батут.

„Всеки посетител може да се включи в проявите и да избере спорт, с който иска да се занимава. Най-мащабното ни събитие ще бъде на 16 септември. То ще се проведе в Градската градина. Предвидено е за един час на площадката в началото на парка и до паметника във вътрешната част да има демонстрации по спортна акробатика, спортни танци, канго и скокове на батут. Кангото представлява скокове на специални скачащи обувки и е много интересно. Все още началният час на проявата не е определен, тъй като очакваме да присъства министъра на спорта и предстои уточняване на програмата му“, каза Силвия Никова – експерт по спортните дейности в Община Сливен.

 

График за достъп до спортните зали:

 

11 септември - тенис на тенис кортовете в града

12 септември - баскетбол в спортна зала „Васил Левски“

13 септември - волейбол в спортна зала „Асеновец“

14 септември - футбол на спортните площадки в града

15 септември - джудо, самбо и сумо в спортна зала „Младост“

16 септември - спортна акробатика, спортни танци, зумба и канго в Градската градина

17 септември - скокове на батут в спортна зала „Младост“

 

На 10 септември от 17 часа на фонтана „Кълбото“ ще се проведе флашмоб, който е част от кампанията NowWeMOVE. Проявата се организира от Силви зумба фитнес, Джой денс клуб и Младежки дом – Сливен.

„В нея могат да се включат всички желаещи минувачи и участието им да бъде като подготовка за тяхно участие в проявите от Европейската седмица на спорта до 17 септември“, каза Силвия Никова.

08.09.2016г.