» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Село Скобелево празнува на Рождество Богородично

08 September 2016 12:39,
Emission of: Municipality Sliven 7 years ago, number of readings: 598
Богослужение

С тържествено богослужение започна отбелязването на храмовия празник на църквата "Рождество Богородично" и празника на село Скобелево. То беше извършено от отец Стилиян. След службата свещеникът поздрави миряните по случай християнския празник Рождество на Пресвета Богородица и отправи послание всички да бъдат задружни и да не допускат да бъдат разделяни.

"Господ е казал, че трябва да има любов помежду ни. Християните ще бъдат познати по това, че винаги трябва да си прощаваме греховете и да се обичаме. Както почитаме Бога, така да почитаме и Света Богородица, и светиите", каза той.

Отец Стилиян обяви началото на благотворителна кампания за ремонтиране на храм "Рождество Богородично". Сред първите, включили се в кампанията, е настоятелството на НЧ "Светлина-1928", което дари 100 лева. Настоятелството подари икона на Света Богородица на църквата по случай храмовия й празник.

"С днешното тържество се опитваме да възродим една традиция от преди 9 септември 1944 г. Надявам се тази година да не бъде първата и последната, в която отбелязваме празника на село Скобелево", заяви на официалната церемония по случай празника на селото и храмовия празник на църквата "Рождество Богородично" председателят на НЧ "Светлина-1928" Стелли Стефанова. Тя благодари на всички, уважили празника на селото.

Директорът на дирекция "Образование, култура и връзки с обществеността" Милена Чолакова беше сред официалните гости. Тя поздрави жителите на Скобелево и прочете поздравителен адрес от името на кмета на община Сливен Стефан Радев.

"Днес е един от най-почитаните празници в православния християнски свят. Денят, в който честваме Рождество на Пресвета Богородица, е празник на църквата в Скобелево и празник на селото. Отправям своите най-искрени поздравления за това, че почитате духовните традиции и съхранявате вярата в милосърдието, доброто и висшите ценности. Позволете ми да се присъединя към Вашата радост и да Ви пожелая здраве, късмет и благополучие! Бъдете сплотени, единни и дълги години да празнувате заедно! Продължавайте да пазите и предавате на поколенията почитта към Божията майка и силата на Христовите мъдрости! Честит празник!", пише в поздравителния адрес.

За жителите и гостите на село Скобелево празничен концерт изнесе Ансамбълът за народни песни и танци - Сливен.

 

08.09.2016г.

Photos

църквацърквацърквацъркваСкобелево