Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител участва в работното съвещание с директорите на училища от областта

13 септември 2016 10:48,
Излъчване: Област Сливен преди 7 години, брой четения: 699
Снимка 1

На 13.09.2013 г. областният управител Татяна Петкова взе участие в работното съвещание с директори на училища и центрове за подкрепа на личностното развитие за организиране на дейностите през учебната 2016-2017 г. То се проведе в сградата на Регионалното управление на образованието – Сливен /РУО/ и беше открито и водено от началника д-р Бисерка Василева.

Петкова поздрави директорите и педагозите с откриването на учебната година. „Днес се вълнувам особено много, защото за първи път заставам от другата страна на тази катедра. Започващата учебна година ще бъде изпълнена с много предизвикателства, труд и усилия, но и творчество. Вие – директорите и учителите, и експертите от Регионалното управление на образованието сте тези, които ще реализирате на практика новия Закон за предучилищното и училищно образование и новите държавни образователни стандарти. Това е и предизвикателство, и голяма отговорност. Заявявам своята готовност за подкрепа за Вашата дейност в рамките на моите компетенции. Убедена съм, че в края на учебната година учениците ще се отблагодарят със своите постижения. Бъдете здрави, не се отчайвайте, посрещайте предизвикателствата с опита и мъдростта, които притежавате“, каза Петкова в обръщението си.

Приветствие към участниците в съвещанието отправи и кметът на община Сливен Стефан Радев, а на заседанието присъстваха още Пепа Чиликова - заместник-кмет, и Милена Чолакова – директор на дирекция в общината.

Бяха представени резултатите от контролната дейност на РУО-Сливен през предходната учебна година и бяха обсъдени въпроси относно провеждането на държавната образователна политика на територията на област Сливен и приоритетите в прилагането на Закона за предучилищно и училищно образование и държавните образователни стандарти.

Снимки

Снимка 2Снимка 3