Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът Стефан Радев участва в съвещание на директорите на училища от област Сливен

13 септември 2016 10:52,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 667
Кметът Стефан Радев участва в съвещание на директорите на училища от област Сливен

Кметът на община Сливен Стефан Радев взе участие в съвещание с директори на училища и центрове за личностно развитие от областта, което се проведе в Регионалното управление на образованието в града. На него бяха обсъдени въпроси относно провеждането на държавната образователна политика през учебната 2016/2017 година, както и приоритетните дейности по прилагането на Закона за предучилищното и училищно образование и държавните образователни стандарти.

Кметът Стефан Радев приветства присъстващите и изрази мнение, че новият Закон за предучилищното и училищно образование ще положи стабилна основа и ще даде перспектива за повишаване качеството на българското образование и подготовката на учениците. "Много е важно преходът към прилагането на изискванията на новия закон да протече гладко. Убеден съм, че с Вашия опит и професионализъм това ще се случи, защото става въпрос за образованието на децата и безпроблемното протичане на учебния процес", каза Радев и пожела на директорите на училища и центрове за личностно развитие успешна нова учебна година.

От своя страна областният управител Татяна Петкова заяви, че за директорите и експертите на Регионалното управление на образованието в Сливен предстоят много труд и усилия. "Вие сте хората, които ще реализирате новия Закон, новите държавните образователни изисквания и новите Наредби. Това е предизвикателство, което е и огромна отговорност", каза Петкова.

"След като си припомним какво направихме през миналата година и начертаем предстоящата ни работа, аз мисля, че спокойно може да си тръгнем от тук и да поведем нашите колективи във вярната посока", заяви началникът на Регионално управление на образованието д-р Бисерка Михалева. Тя смята, че с подкрепата на всички ще се помогне на учениците да преодолеят вълненията и притесненията в учебния процес.

На 14 септември в РУО-Сливен ще се проведе съвещание и с директорите на детски градини в областта.

13.09.2016г.