Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Взети са мерки за обезопасяване на районите около учебните и детски заведения

14 септември 2016 17:02,
Излъчване: Област Сливен преди 7 години, брой четения: 706
Снимка 1

Областният управител Татяна Петкова даде указания на общините в областта, ОД на МВР и Регионално управление на образованието - Сливен за предприемане на действия за опазване живота и здравето на децата през започващата учебна година.

От ОД на МВР информират, че са извършили проверки на предпазните огради на училищните дворове и изходите към пътното платно, както и за наличието на пешеходни пътеки и изкуствени неравности. Където е необходимо, са дадени предписания на кметовете на общини за освежаване на пешеходните пътеки и отремонтиране на осветителните системи в районите на училищата и детските градини. Проведени са срещи с директори на учебни заведения и са набелязани мерки за подобряване на пътната безопасност. След започване на учебната година ще бъдат проведени съвместно с ръководствата на учебните заведения обучения на децата по безопасност на движението.

За първия учебен ден ще бъде осигурено присъствие на служители от ОД на МВР-Сливен около учебните заведения в област Сливен с цел недопускане на инциденти с деца на пътя.

Общините в област Сливен информират, че са взети мерки и са извършени съответните дейности по обезопасяването на районите около училищата и детските градини. Подновена е хоризонталната маркировка и вертикалната пътна сигнализация, поставени са изкуствени неравности и знаци за ограничаване на скоростта.

Експертите на РУО-Сливен са провели тематични родителски срещи във всички училища и детски градини, беседи, практически занимания и тренинги с участието на родители и ученици и са провели широка информационна кампания за детската безопасност на пътя.

Областният управител Татяна Петкова призовава през новата учебна 2016/2017 г. да положим повече усилия за опазването на живота и здравето на всички деца.