Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът Стефан Радев подари книжка на всеки първокласник в Сливен

15 септември 2016 10:58,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 619
...

Кметът Стефан Радев подари книжка на всеки първокласник в Сливен. Той откри учебната година в СУ "Йордан Йовков" и връчи на първокласниците в училището книжка с български народни приказки. "С голямо вълнение, особен трепет и почит днес отново пристъпваме прага на родното училище. Началото на новата учебна година е важно събитие за всички нас, защото образованието е най-голямата и осъзната ценност. И аз съм сигурен, че и Вие, младите хора, ще я предавате на следващите поколения, каза в приветственото си слово за първия учебен ден кметът Радев.

По думите на кмета Десето училище, което носи името на един от най-големите и обичани български писатели - Йордан Йовков, е едно от най-добрите училища в града. Повече от 35 години тук младите хора получават знания и умения как да успеят в живота си.

Стефан Радев пожела на учениците да повишават знанията си по любимите предмети, да развиват творческия си дух, за да може в утрешния ден успешно да намерят своето място в живота в този толкова бързо променящ се свят. На първокласниците - да са любопитни към знанието, да обикнат своите учители и най-вече да са здрави и радостни в училището. На зрелостниците – успешно завършване на средното образование и попътен вятър. А на учителите, които са се посветили на най-благородната професия кметът пожела да работят всеотдайно и неуморно всеки ден, час по час за младите хора.

„Вярвам, че с наученото тук ще бъдете добре подготвени да посрещнете предизвикателствата на динамичното ни време. Пожелавам успешна учебна година на всички, които работят за по-доброто бъдеще на Сливен.”.

Директорът на училището Диана Кънева поздрави учениците, техните родители и всички преподаватели в училището. "Това е нашият ден, скъпи ученици и учители. Днес е ден на духа и знанието, който влиза във всеки дом. Днес е моментът да напомним на обществеността, българското образование зависи от усилията на всички ни за създаването на социална среда, техническа и информационна база и възможности за обмен на идеи и добри практики", каза Кънева.

Снимки

...............