Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Пепа Чиликова: Първият учебен ден е вълнуващ празник за всички

15 септември 2016 11:50,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 699
Второ училище

С внасяне знамето на учебното заведение и издигане на националния флаг под звуците на химна започна официалната церемония в училище "Христо Ботев" в Сливен по случай началото на учебната година. Събитието беше уважено от заместник-кмета Пепа Чиликова, общинските съветници Керанка Стамова и Христо Котов, Илонка Толева, експерт в Регионално управление на образованието в Сливен, родители и гости.

Учебната 2016/2017 година беше открита от директора на учебното заведение Денко Делчев. Той поздрави всички ученици, преподаватели и родители с началото на учебната година.

"Нека през следващите дни запазим емоцията от първия учебен ден. Нека запазим позитивизма и усмивката си, защото ще имаме нужда от тях", каза в приветствието си Делчев. Той обяви, че първокласниците в училището са 96 и се обърна към тях с думите: "Скъпи първокласници, добре дошли в училище "Христо Ботев"! То отваря врати за Вас, за да Ви направи грамотни, знаещи и можещи". Директорът благодари на родителите за гласуваното доверие и изрази надежда, че то ще бъде оправдано. Той отбеляза, че новата учебна година започва с нов Закон за предучилищното и училищно образование, с нови стандарти, повишени изисквания и ангажименти. "Аз съм убеден, че всички заедно - учители, родители и ученици, ще се справим, както сме го правили досега, и в края на учебната година резултатите ще говорят за добрите ни обещания", каза още Денко Делчев.

По време на официалната церемония беше прочетен поздравителен адрес от името на кмета на община Сливен Стефан Радев. В него него той поздравява учители, ученици и родители с началото на учебната година и отправя послание, че знанието дава избор в живота. Според него да бъдеш образован вдъхва увереност и чертае пътища на независимост. Кметът пожела на учениците да бъдат здрави, уверени и ученолюбиви, да трупат и надграждат своите знания. Стефан Радев изрази подкрепата си и към първокласниците и заявява, че училището е място, където те ще се чувстват спокойни и сигурни. В приветствието си към родителите кметът отбеляза, че не е лесна задачата пред тях, защото освен да дават знания, те трябва и да предизвикват интереса на учениците да учат. Пожела им успешна нова учебна година, през която да чувстват удовлетвореност и да виждат всекидневно плода на своите усилия, да бъдат борбени и устремени към нови творчески предизвикателства и успехи.

Приветствие към учители, ученици и родители отправи заместник-кметът Пепа Чиликова. Тя пожела на всички успешна нова учебна година и отбеляза, че първият учебен ден е вълнуващ празник за всички. Чиликова отправи послание към учениците да бъдат по-добри, да помагат на по-слабите, да не се присмиват на различните и да бъдат приятели.

С песни и стихотворения беше отправен поздрав от ученици към ученици, преподаватели, родители и гости, а след това полетяха балони в небето. В края на церемонията изби и първият учебен звънец. Първи към класните стаи се отправиха първокласниците, които получиха книжка с приказки с послание от кмета на общината Стефан Радев. В него пише: "Мило дете, в ръцете си държиш книжка с две от най-хубавите български народни приказки. Те ще те научат на благородство, труд, взаимопомощ и уважение към другите хора. Това са важни и необходими качества, които всеки от нас трябва да притежава, защото ни помагат да се справим с живота. Днес е твоят първи учебен ден, който ще запомниш завинаги. От днес тръгваш по пътя на знанието, изпълнен с изненади и очаквания. Ще навлизаш в царството на непознатото, ще изучаваш света и неговите тайнства, ще поглеждаш към нови хоризонти. Тук ще срещнеш своите добри приятели и ще подадеш ръка на своя първи учител. Бъди упорит в учението, не се отказвай при трудности! Желая ти много късмет и успехи в училище! На добър час в първи клас!".

Заместник-кметът Пепа Чиликова и общинският съветник Керанка Стамова по-късно посетиха и училищата "Братя Миладинови" и "Юрий Гагарин" в града. Те се срещнаха с ръководствата на учебните заведения и поздравиха учениците и учителите с новата учебна година.

15.09.2016г.

Снимки

Второ училищеВторо училищеВторо училищеВторо училище Заместник-кметът Пепа Чиликова присъства на откриването на учебната година във Второ училище "Христо Ботев" в Сливен С внасяне знамето на училището и издигане на националното знаме под звуците на химна започна официалната церемония във Второ училище "ХриВторо училищеШесто училищеВторо училищеШесто  училищеОсмо