Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител откри учебната година в XI СУ „Констонтин Константинов“

15 септември 2016 13:22,
Излъчване: Област Сливен преди 7 години, брой четения: 633
Снимка 1

На 15.09.2016 г. областният управител Татяна Петкова присъства на официалното откриване на учебната 2016/2017 г. в XI СУ „Константин Константинов“. На тържеството бяха още Лилия Друмева - съветник на министъра на образованието и науката, началникът на РУО – Сливен д-р Бисерка Василева, Надя Кантарева - директор на Националното издателство за образование и наука „Аз Буки“, учители, ученици, родители.

В приветствието си към първокласниците Петкова пожела незабравими дни, успешно обучение и вяра в първите учители. На по-големите ученици пожела неуморност и постоянство в науките, воля и упоритост за преодоляване на трудностите, стремеж към нови знания. С особено вълнение Петкова се обърна към учителите с думите: „Вие сте призваните да съхраните ентусиазма, вечния стремеж към знанието и да го допълните със своите мъдрост и опит. Вие сте тези, които ежедневно се справяте с предизвикателствата в името на една по-висша цел – духовното израстване и ограмотяването на нашите деца - бъдещето на България. Водете ги, напътствайте ги в правилната посока и не позволявайте да падат духом!“, а родителите посъветва да подкрепят своите деца в нелекия им път, да им вдъхват увереност и убеждението, че знанието е най-висша ценност.

По-късно областният управител откри учебната година в Професионалната гимназия по механотехника, където е преминала голяма част от трудовия й път.

Снимки

Снимка 2Снимка 3Снимка 4Снимка 5