Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Откриха учебната година в училището към Сливенския женски затвор

15 септември 2016 13:40, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 654
---

Министърът на правосъдието Екатерина Захариева и кметът на Сливен Стефан Радев присъстваха на откриването на учебната година в СУ„Аргира Жекова” към Сливенския женски затвор.

В обръщението си към присъстващите министър Захариева подчерта, че образованието е свобода и избор, от който възпитаничките на училището трябва да се възползват. Кметът посочи, че времето в училището ги доближава до свободата и добиват умения и професия, която ще им бъде полезна в живота.

На тържеството присъстваха още представители на Главната дирекция „Изпълнения на наказанията“, на Министерството на образованието, областният управител Татяна Петкова, окръжният прокурор Пламен Стефанов, Бисерка Василева – началник на РУО в Сливен и др. В училището в момента се обучават 64 ученички, разпределени от 1 – 12 клас. Обучението е по желание, но учениците имат възможност да намалят срока на наказанието си, тъй като 16 учебни часа се зачитат за един работен ден. В училището има две степени на професионално обучение. Завършилите 8 – клас добиват професията „шивачка“, а завършилите средно образование получават диплома за оператори в шивашкото производство.

На тържеството беше отслужен водосвет. По традиция, в двора на училището беше засадено дръвче, а в небето бяха пуснати два бели гълъба.

 

Снимки

---------