» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител откри учебната година в XI СУ „Констонтин Константинов“

15 September 2016 13:22,
Emission of: District Sliven 7 years ago, number of readings: 642
Снимка 1

На 15.09.2016 г. областният управител Татяна Петкова присъства на официалното откриване на учебната 2016/2017 г. в XI СУ „Константин Константинов“. На тържеството бяха още Лилия Друмева - съветник на министъра на образованието и науката, началникът на РУО – Сливен д-р Бисерка Василева, Надя Кантарева - директор на Националното издателство за образование и наука „Аз Буки“, учители, ученици, родители.

В приветствието си към първокласниците Петкова пожела незабравими дни, успешно обучение и вяра в първите учители. На по-големите ученици пожела неуморност и постоянство в науките, воля и упоритост за преодоляване на трудностите, стремеж към нови знания. С особено вълнение Петкова се обърна към учителите с думите: „Вие сте призваните да съхраните ентусиазма, вечния стремеж към знанието и да го допълните със своите мъдрост и опит. Вие сте тези, които ежедневно се справяте с предизвикателствата в името на една по-висша цел – духовното израстване и ограмотяването на нашите деца - бъдещето на България. Водете ги, напътствайте ги в правилната посока и не позволявайте да падат духом!“, а родителите посъветва да подкрепят своите деца в нелекия им път, да им вдъхват увереност и убеждението, че знанието е най-висша ценност.

По-късно областният управител откри учебната година в Професионалната гимназия по механотехника, където е преминала голяма част от трудовия й път.

Photos

Снимка 2Снимка 3Снимка 4Снимка 5